17 elokuuta 2016

Liikunta ja motivaatio

Kesti pitkään, kun mietin mikä olisi hyvä motivaatio liikkumiseen. Kesällä meidän rivitalon takapihaan tuli irrallaan oleva mäyräkoira. Emme  tienneet kenen se on ja mieheni kävi kyselemässä naapureilta. Lopulta vanhuksen koti löytyi tässtä läheltä. Kun veimme mieheni kanssa koiran Hansun kotiinsa lupauduin käyttämään sitä ulkona 2-3 kertaa viikossa. Sain siitä rahaa. en tehnyt sitä rahan takia, vaan että koira pääsee ulos.

Sitten se välähti, 5 €-10 € joka kerta kun liikun/treenaan. Kysyin onko kumpi on parempi, mieheni sai, että 10 €. Saan liikunnasta omaa rahaa, jonka  jaa oman koirani Aamun kanssa.

Minulla alkoi rintoja särkeä tämän vuoden kesän aikana ja lääkäri sanoi niiden olevan isot. Lääkäri mittasi rinnat ja ovat sen verran isot, että ovat yleiskirusrgiaan määritteisiin riittävät. Olin miettinyt jo jonkin aikaa rintojen pienennystä ja lääkärin vastaan otolla mitattiin rinnat ja laitettiin lähete sairaalaan.  No, vastaus tuli ja minun pitää saada bmi 30, jotta saa uuden lähetteen laitettua ja katsotaan olenko hyvä ehdokas.

Menin sairaanhoitajan luo ja laskimme kuinka paljon minun pitää laihtua. Tulokseksi tuli 32 kg. Laihdutuksen myötä myös rinnat (ehkä) pienenevät. Päätin, etten menen rintojen pienennykseen. Minulla on muotoja ja olen ylpeä siitä. Kyllä se paino siitä putoaa, kun jaksaa vain.

Minulla todettiin kihti joulukuussa ja se oli shokki. Olen jo oppinut elämään sen kanssa. Syyskuussa menen mittamaan mm. sokeri ja kolesterolin.

Päivä kerrallaan menen. Toinen motivaatio on, että sinulla on kaksi kippoa. Toiseen keräät kiviä tms niin monta kuin kiloja pitää pudottaa esimerkiksi 32 kiveä. Otat niin monta kiveä pois kun on pudonnut ja laitat tyhjään kippoon.