04 toukokuuta 2019

Lahden satama

Satama on lahtelaisten olohuone. Se on monien kesäisten ja talvisten tapahtumien keskipiste. Satamassa syödään, juodaan, viihdytään ja nautitaan talvesta.

LAIVARAVINTOLOIDEN SATAMA 
Sataman lukuisat laivaravitolat heräävät henkiin samaan tahtiin luonnon kanssa. Auringon paistessa terassit ovat täynnä ruokailijoita ja ohikulkioita, jotka nauttivat järvimaisemista ja tarjonnasta. Laivaravintolat ovat suljettuja talvella. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------
SIBELIUSTALO
Vesijärven rannassa kimaltelee lasikuorinen kongressi- ja konserttikeskus, suomalaisen puurakentamisen lippulaiva. Talon sydän, korkea Metsähalli, yhdistää suuren salirakennuksen viime vuosisadan alun Puusepäntehtaaseen. Sibeliustalon arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan opastetuilla talokierroksilla tilauksesta. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------
SATAMAN PUUARKKITEHTUURI
Lahden matkustajasataman ympäristö on puuarkkitehtuurin mekka. Sibeliustalon läheisyyteen on rakentumassa puuarkkitehtuuripuisto. Kulttuurikahvila Piano-Paviljongin lisäksi alueelta löytyy myös kaksi muuta teemapuiston kohdetta: japanilainen Kengo Kuman suunnittelema Valotaidekatos sekä australialaisen Richard Leplastrierin suunnittelema Puu-spiraali.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
RAVINTOLA CASSELI on laadukas ruoka- ja seurusteluravintola aivan Sibeliustalo kupeessa. Ravintolassa on upeat näkymät suoraan Vesijärvelle. Ruoka ja siihen sopiva viinilista vaihtuvat kolme kertaa vuodessa. https://www.casseliravintolat.fi/
--------------------------------------------------------------------------------------------
KAHVILAN TUOKSUA YMPÄRI VUODEN
Sataman vanhoissa makasiinirakennuksissa sijaitsee joukko kahviloita. Kahviloista Kahvila Kariranta on avoinna ympäri vuoden. 
------------------------------------------------------------------------------------------
PIANO PAVILJONKI
Puusta ja lasista rakennettu kahvila sijaitsee osittain veden päällä Lahden satamassa. Talvikautena Piano palvelee yksityistilaiksuuksissa tilauksesta. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
LANUN VEISTOSPUISTO
Taiteilijaprofessori Olavi Lanun Veistospuisto sijaitsee satamassa, Kariniemen puistossa. Siellä on 12 betonista valmistettua ihmisfiguuria. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PUUDESIGNIA PRO PUUSSA
Pro Puu toimii Tikkulassa, entisessä tulitikkutehtaassa. Tilassa toimii galleria, myymälä, toimisto- ja suunnittelutilat sekä puusepänverstas.
------------------------------------------------------------------------------------------
KÄSITYÖKAUPPA ULPUKKA on Vesijärven vanhan juna-asemarakennuksen päädyssä sijaitseva tunnelmallinen ja tutustumisen arvoinen kädentaitomyymälä. AVOINNA YMPÄRI VUODEN.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------