06 huhtikuuta 2019

Näin huijaat keittiöstäsi siistimmän ja kalliimman näköisen

Unohda kalliit remontit ja tee muutama pieni silmänkääntötemppu keittiössä.

Tässä on muuta toimiva konsti, jonka PureWow-lehti on tehnyt.

RIPAUS SPA-TUNNELMAA

Varmista, että pesualtaan vieressä on kaunis purkki nestemäistä käsisaippuaa, puhdas käsisaippua ja vaikka kynttilä. Astetta pidemmälle vietynä voit harkita hanan vaihtamista ylellisempään versioon.PÖYDÄLLE VIHERKASVI

Suuri kauniilla ruukulla varustettu  viherkasvi tekee tilasta raikkaamman ja saa kokonaisuuden näyttämään mietyttämältä. Se myös vie huomion pois sotkuista.

Jukkapalmu 

Kultapalmu 


TAIDEKOLLAASI SEINÄLLE

Taide tuo tilaan tyylikkyyttä. Valitse kauneimmat teoksesi mietityksi kollaasiksi keittiön tyhjälle seinälle.

Taidekollaasi 


TEE ASETELMA

Laadukas oliiviöljy ja tyylikkäät maustesirottimet tuovat arkeen ylellisyyden tuntua. Asettele tyylikkäistä ruoka- ja maustetarpeista miettitty kokonaisuus työtasolle.

Asetelma 


TUOREITA KUKKIA ESILLE

Tuoreet kukat virkistävät tilan ja kertovat, että tästä keittiöstä pidetään huoli.

Laventeli

Tulppaani


KUIVARUOAT PURKKEIHIN

Älä piilota kuivamuonia kaappiin! Tyylitelty kokonaisuus syntyy samankaltaisista lasipurkeista, jotka sointuvat toisiinsa ja tekevät ruuistakin kauniin esille laitettuna. Lopputuloksena on kodikas ja viimeistelty  vaikutelma

Kuivat ruoat rasioissa/purkeissa


DESIGNLAMPPU KATTOON

Näyttävä desinglammpu varastaa huomion ja tuo tilaan sellaisen määrän ylellisyyttä, että koko huone voi ratsastaa sen avulla.

Mr Wattson Design Led Lamp


EERO AARNIO VALAISIN SITÄMAINEN MATTO

Itämainen matto tuo arvokkuutta ja kodikkuutta myös keittiöön. Etsi sopiva, pitkulainen versio.

Itämainen käytävämatto 80 cm

Plyysimatto Bristol PUN/1


Pidä silmät terveinä ja toimivina - 5 vinkkiä

SILMIEN TERVEYS Monet silmävaivat kiusaavat etenkin ikääntyviä silmiä. Emme voi juurikaan vaikuttaa silmiemme  näkökykyyn, mutta niiden yleiseen kuntoon ja terveyteen voi koettaa vaikuttaa monilla arjen teoilla. 

Perimä vaikuttaa osassa silmäsairauksia, mutta elintavoilla on osansa silmien hyvinvoinnissa. The Mirror-lehti kertoo pienistä muutoksista, joita jokainen voi tehdä pitääkseen silmät kunnossa.

PIDÄ VYÖTÄRÖLINJA KURISSA

Ylipainon välttäminen edistää silmien terveyttä, sillä lihavuus lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä.Diabetes taas voi aiheuttaa retinopatian, silmän verkkokalvosairauden, joka voi hoitamatta johtaa vakavaan näön heikkenemiseen. Ylipainoisilla laihduttaminen ja diabeetikoilla mahdollisimman hyvä hoitotasapaino hidastavat myöskin kaihin syntymisen.

LISÄÄ MAUSTEITA

Säännöllinen annos A-vitamiinia auttaa pitämään silmät kunnossa. A-vitamiini ja sen esiaste beetakaroteeni ovat tärkeitä silmän sarveiskalvolle. Beetakaroteeni auttaa suojaamaan silmän sarveiskalvoa ja torjumaan infektioita. Se hidastaa verkkokalvon rappeuman kehitystä ja hämäränäön  heikkenemistä. A-vitamiinia löytyy lehtivihreistä kuten pinaatista ja lehtikaalista, mutta myös mausteista kuten paprikasta, cayennepippurista sekä chilistä. 

HUOMIO HUONEILMAAN

Eräs ikävä, mutta harvoin vakava vaiva on kuivasilmäisyys, jota kuiva sisäilma pahentaa. Kuivat silmät ovat yleinen vaiva yöi 65-vuotiaiden keskuudessa, mutta kuivasilmäisyyden oireita voi esiintyä myös nuoremmillakin. 

Kuivat silmät kirvelevät, punoittavat ja niissä on roskan tunne. Toisinaan oireita vo olla myös silmien rähmimistä.  ja vetistelyä . Näöntarkkuus  voi vaihdella, ja silmät voivat tuntua väsyneiltä.

Silmien hyvinvointia voi parantaa esimerkiksi alentamalla kodin lämpötilaa, vähentämällä tuuletusta ja lisäämällä ilman kosteutta.

Joskus silmien kuivuus voi johtua sairauksista tai niiden käyttöön tarkoitetuista lääkkeistä.  Muun muassa monet psyykenlääkkeet, nestepoistolääkkeet voivat kuivattaa silmiä. 

Oireita voi helpottaa kosteuttavien silmätippojen lisäksi muistamalla räpytellä silmiä etenkin näyttöpäätetyötä tehdessä.

MUISTA, ETTÄ AURINKO 🌞 EI HELLI SILMIÄ

Auringonvalo voi aiheuttaa silmille useita haittoja, jos niitä ei suojata asianmukaisesti  aurinkolaseilla. Voimakkaan ultraviolettisäteilyn aiheuttamaa tilaa lumisokeudeksi, ja se iskee useimmin joko kirkkailla keväthangilla tai keskikesän auringossa.

Lumisokean silmät punoittavat, vuotavat  ja niissä tuntuu valonarkuutta ja roskantunnetta.Vaiva menee yleensä itsekseen ohitse parissa päivässä. UV-säteilyllä on myös pidempiaikainen vaikutus: se edistää harmaakaihin kehittymistä samentamalla mykiötä. Kaihin kehittyy pikku hiljaa.  UV-säteet myös kovettavat mykiötä, mikä voi nopeuttaa niin sanottua ikänäköä.

KATSO KAUKAISUUTEEN

Näyttöpäätteen tuijottaminen pitkiä aikoja kerrallaan väsyttää silmiä ja voi saada ne tuntumaan kuivilta. Silmien väsyminen voi aiheuttaa päänsärkyä. Silmien lihaksia voi lepuuttaa tekemällä 20-20-30-jumppaa. Se tarkoittaa, että joka 20. minuutti katse irrotetaan ruudulta, ja katsellaan 20 sekuntia kohdetta, joka on ainakin 20 metrin päässä.  Parasta on, että nouseet samalla ylös ja kävelet katsomaan vaikka ulos ikkunasta. 

LÄHTEET: The Mirror, Terveyskirjasto.fi