27 maaliskuuta 2019

Avokadobrownie



Gluteeniton suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.

Ainekset
3 kpl kananmunaa
300 g tummaa leivontasuklaata
2 rkl öljyä
3 kpl avokadoa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

KUORRUTUS

2 kpl avokadoa
1 kpl limen kuori
2 rkl limen mehua
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Näin teet
1
Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
3
Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.

300 g tummaa leivontasuklaata
2 rkl öljyä
4
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
3 kpl avokadoa
2 rk vaaleaa siirappia
5
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.

1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
6
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.

3 kpl kananmunaa
7
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.

2 kpl avokadoa
1 kpl limen kuori
2 rkl limen mehua
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
8
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.



Avokadobrownie