Gluteeniton
suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle
sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.
Ainekset
3 kpl kananmunaa
300 g tummaa
leivontasuklaata
2 rkl öljyä
3 kpl avokadoa
2 rkl vaaleaa
siirappia
1 dl gluteenitonta
jauhoseosta
1/2 dl makeuttamatonta
kaakaojauhetta
KUORRUTUS
2 kpl avokadoa
1 kpl limen kuori
2 rkl limen mehua
2 rkl vaaleaa
siirappia
1 rkl sokeroimatonta
kaakaojauhetta
Näin teet
1
Ota
kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa
kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
Ota esille kuumuutta kestävä kulho
ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama
desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja
lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata
suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan
päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja
lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon.
Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe
pienessä kulhossa.
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä
erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15
minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja
kuorrutat palat.
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet.
Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja
raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja
siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää
1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute
brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta
kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki
kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden
suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
2
Kuumenna
uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
3
Ota esille
kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta
kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä
kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude
ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5
minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10
minuuttia.
300 g tummaa
leivontasuklaata
2 rkl öljyä
4
Halkaise 3
avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai
tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
3 kpl avokadoa
2 rk vaaleaa
siirappia
5
Yhdistä
jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.
1 dl gluteenitonta
jauhoseosta
1/2 dl makeuttamatonta
kaakaojauhetta
6
Sekoita
avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat
yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä
kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.
3 kpl kananmunaa
7
Halkaise 2
avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta
sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu
ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado
sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta.
Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta
sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
2 kpl avokadoa
1 kpl limen kuori
2 rkl limen mehua
2 rkl vaaleaa
siirappia
1 rkl sokeroimatonta
kaakaojauhetta
8
Vinkki Voit
myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen
kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
Avokadobrownie |