½ pkt (100g) TUC-keksejä
225 g voita
2 dl ruokosokeria
½ dl siirappia
1tl sormisuolahiutaleita
200 g Marabou maitosuklaata
2 dl (50 g) minivaahtokarkkeja
1 dl kuorellisia manteleita
70 g pistaasipähkinöitä
VALMISTUS OHJEET:
Vuoraa korkeareunainen leivinpelti ( noin 30 x 20 cm) leivinpaperilla. Levitä TUC-keksit tasaiseksi kerrokseksi pellin pohjalle. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä karkeaksi muruiksi . Leikkaa pistaaseja ja manteleita hieman pienemmiksi.
Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa sileäksi seokseksi. Sekoita koko ajan. Nosta lämpötilaa. Anna karamellin porista hiljaa, kunnes se on paksua ja maitokahvin väristä. Sekoita välillä. Testaa, onko karamelliseos valmis: tiputa teelusikallinen seosta jääkylmään veteen. Valmis karamelli on kovaa ja rapsakkaa.
Kaada kuuma karamellimassa TUC-keksien päälle. Lisää heti perään suklaarouhe ja lopuksi vaahtokarkit ja pähkinät.
Jäähdytä huoneenlämmössä jähmeäksi.
TUCky ROAD |
Tummaa ruokosokeria |
Sormisuola |
Pieniä vaahtokarkkeja |