01 huhtikuuta 2019

Pohjaton lime-rahkapiirakka 12 palaa (gluteeniton)

LIME-RAHKATÄYTE

2 prl  (á 250 g) maitorahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl limetinmehua

KAURA-PÄHKINÄMURU

2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl pähkinärouhettä
1 dl fariinisokeria
½ tl kanelia
50 g margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

LISÄKSI

Ananaskirsikoita


  • Säädä uuni +175*C asteeseen. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm).
  • Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Jos pinta tummuu, peitä paistos foliolla. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
  • Valmista kaura-pähkinämuru. Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi. Levitä seos uunipellille. Paista +200*C asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa piirakka paloiksi ja ripottele muruseosta päälle. Tarjoa ananaskirsikoiden kanssa. 
Ananaskirsikka
Pohjaton lime-rahkapiirakka