26 maaliskuuta 2019

Mokkapalat

1 pellilinen/30-60 minuuttia

POHJA

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia tai maitoa

KUORRUTUS

5 rkl kuumaa kahvia
5 rkl ( noin 60 g) voita tai margariinia
4 dl (225 g)tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
noin 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

PINNALLE 

nonparelleja 

Valmistus




  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen kahvin tai maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vanilliinisokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti koristerakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.


( sivuilta video)