POHJA
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia tai maitoa
KUORRUTUS
5 rkl kuumaa kahvia
5 rkl ( noin 60 g) voita tai margariinia
4 dl (225 g)tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
noin 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
PINNALLE
nonparelleja
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen kahvin tai maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vanilliinisokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti koristerakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.
( sivuilta video)