31 maaliskuuta 2019

Pikapasha ja minttu-hedelmäsalaatti 6 annosta (gluteeniton/munaton)

1 prk (2 dl) kuohukermaa
2 prkl (á 200 g) lakkarahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
3 rkl mantelirouhetta
3 rkl rusinoita

MINTTU-HEDELMÄSALAATTI

2 appelsiinia
2 mandariinia
1 tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa
½ ruukkua minttua
2 tl juoksevaa hunajaa

1. Valmista hedelmäsalaatti. Kuori sitrukset terävällä veitsellä niin, että myös hedelmälohkoja suojaava kalvo irtoaa. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Yhdistä hedelmät kulhossa. Hienonna minttu. Sekoita se ja hunaja hedelmien joukkoon.

2. Vaahdota kerma. Kääntele rahka, sokerit ja sitruunamehu vaahtoon. Lusikoi rahka tarjoilukulhoihin. Ripottele mantelit ja rusinat päälle. Tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.


Pikapasha
Minttu-hedelmäsalaatti